منتدى الفتن

منتدى اسلامي عام لأهل السنة والجماعة ويبحث في الفتن الحالية والمستقبلية وظهور المهدي وتحفيظ القرآن الكريم
 
الرئيسيةالتسجيلدخول


شاطر|

ملف كامل اكثر من رائع لأجمل اكلات البطاطس .

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل
انتقل الى الصفحة : 1, 2  الصفحة التالية
كاتب الموضوعرسالة
اسماء
اعضاء مؤسسين
اعضاء مؤسسين


الجنس : انثى

عدد المساهمات : 19414



المشاركة رقم 1 موضوع: ملف كامل اكثر من رائع لأجمل اكلات البطاطس . الجمعة 16 سبتمبر 2016, 7:10 pm

كروكيت البطاطس



المقادير :

نصف كيلو بطاطس

ربع كيلو لحم مفروم

1 بصلة صغيرة مقطعة

1/4 كوب حليب

2 ملعقة صغيرة زبدة

1/4 ملعقة صغيرة جوزة الطيب، مبشورة

ملح و فلفل

بيض

بقسماط مطحون

زيت للقلي



الطريقة :

تسلق البطاطس و تقشر (20 دقيقة )ثم تهرس بواسطة المصفى او الهراسة

نضيف الملح و الفلفل ,جوزة الطيب والزبدة على البطاطس ونمزجهم جيدا

نضيف الحليب تدريجيا، حتى نحصل على مزيج ناعم ثم نتركها تبرد حتي يسهل تشكيلها.

نضع الزبدة في مقلاة ونقلى البصل، يضاف اللحم والتوابل ونحرك حتى ينضج اللحم و نضبط الطعم .

نضع قليل من الزيت فى اليد (ليس كثيرا)ثم نأخذ كرة من البطاطس و نفردها

نضع كمية صغيرة من اللحم المفروم فى الوسط، ونشكلها علي شكل كرة .

نأخذ كل كرة ونضعها في البيض، ثم البقسماط المطحون و حطي الكور على صينية مفرودين في التلاجة مده ساعة وبعد ذلك تقلى فى زيت غزير حتى تصبح ذهبية اللون.



وبالهنااااا والشفاااا






أسماء عندما أراكي وكأنني لا أستطيع نزع عيني من عينيك ،

وكأنك تشتدي وثاقي كي أكون معك دائماً وابدا 

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
اسماء
اعضاء مؤسسين
اعضاء مؤسسين


الجنس : انثى

عدد المساهمات : 19414



المشاركة رقم 2 موضوع: رد: ملف كامل اكثر من رائع لأجمل اكلات البطاطس . الجمعة 16 سبتمبر 2016, 7:12 pm

صينية البطاطس البورية باللحمة المفرومة



المقادير :



• كيلو بطاطس مسلوقة

• نص كيلو لحم مفرومة

• حبة بصل مفروم

• ملح وفلفل أسود

• بهارات لحم

• بيضة

• نص كوب حليب دافئ

• نص كوب بقسماط مطحون

• جبنة موزاريلا



الطريقة :



1. يشوح البصل مع الزبدة في مقلاة .

2. يضاف اللحم و يقلب جيداً حتى يتحمر .

3. يتبل بالملح و الفلفل الأسود و البهارات .

4. تهرس البطاطس وتضرب البيضة بالشوكة و تضاف إلى البطاطس .

5. تعجن البطاطس مع البيض جيداً و يضاف البقسماط .

6. تدهن صينية عميقة مستديرة بالزبدة و تبطن بالبقسماط .

7. توضع طبقة من البطاطس و تسوى باليد مبللة ماء .

8. توضع طبقه لحمة مفرومة فوق البطاطس .

9. توضع طبقة أخرى من البطاطس ويضغط عليها بيد مبللة .

10. تقطع الصينية بسكين حامي لتخترق كل الطبقات .

11. يضاف اللبن الحليب بعد خلطه بالملح و فلفل الأسود فوق الصينية .

12. ترش بجبنة الموزاريلا على الوجه قبل دخولها الفرن المسخن على 180 درجة مئوية لمدة 20 دقيقة تقدم ساخنة



وبالهنا والشفا



أسماء عندما أراكي وكأنني لا أستطيع نزع عيني من عينيك ،

وكأنك تشتدي وثاقي كي أكون معك دائماً وابدا 

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
اسماء
اعضاء مؤسسين
اعضاء مؤسسين


الجنس : انثى

عدد المساهمات : 19414



المشاركة رقم 3 موضوع: رد: ملف كامل اكثر من رائع لأجمل اكلات البطاطس . الجمعة 16 سبتمبر 2016, 7:13 pm

صينية بطاطس بالدجاج 



المقادير

1 دجاجة مُقطع إلى أربع

3 بصل متوسط

1/4 كوب زيت عباد الشمس

2 ملعقة كبيرة معجون طماطم

4 كوب عصير طماطم

3 حبة بطاطس، حلقات متوسطة السُمك

1 كوب مرق

2 طماطم، شرائح

2 ملعقة كبيرة زيت زيتون

ملح وفلفل



الطريقة :

- تُتبل قطع الدجاج بالملح والفلفل، مع الدعك باليد حتى تتوزع التتبيلة.

- تُقشر بصلة وتُفرم إلى مكعبات صغيرة.

- يُسخن الزيت في إناء كبير على نار متوسطة، توضع قطع الدجاج والبصل المفروم، وتُترك على النار مع التقليب حتى تُحمر قطع الدجاج من الجهتين.

- يُخلط معجون الطماطم مع عصير الطماطم في وعاء عميق.

- تُضاف شرائح البطاطس، عصير الطماطم، ثم يُغطى الإناء ويُترك عل نار متوسطة لمدة 6 دقائق.

- يُسخن الفرن على حرارة 180 درجة مئوية.

- تُرفع قطع البطاطس مع الدجاج وتوضع في صينية فرن مع السائل الناتج وكوب المرق، وتُتبل بالملح والفلفل.

- يُقشر المقدار المتبقي من البصل ويُقطع إلى شرائح، وتُرص فوق البطاطس والدجاج بالتبادل مع شرائح الطماطم.

- توضع الصينية في الفرن لحوالي 35 دقيقة أو حتى تمام نُضج الدجاج.

- عند التقديم يُرش السطح بقليل من زيت الزيتون. تُقدم صينية البطاطس مع الدجاج ساخنة مع أرز بالشعيرية.



وبالهنااااا والشفااااا



أسماء عندما أراكي وكأنني لا أستطيع نزع عيني من عينيك ،

وكأنك تشتدي وثاقي كي أكون معك دائماً وابدا 

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
اسماء
اعضاء مؤسسين
اعضاء مؤسسين


الجنس : انثى

عدد المساهمات : 19414



المشاركة رقم 4 موضوع: رد: ملف كامل اكثر من رائع لأجمل اكلات البطاطس . الجمعة 16 سبتمبر 2016, 7:17 pm

عجة البطاطس بالبيض

المقادير:

1 كيلوجرام من البطاطس المسلوقة

6 بيضات

3 فصوص من الثوم المفروم

1 ملعقة صغيرة كمون

1 ملعقة صغيرة ملح

1 ملعقة صغيرة كزبرة خضراء

2 فلفل رومى الوان مقطع قطع صغيرة

ملعقة زيت زرة



الطريقة :

تسلق البطاطس بالماء المملح فى إناء على النار، وبعد ان تنضج تقشر وتهرس جيداً.

نضع البيض فى وعاء عميق ونضيف اليه الكزبرة الخضراء والثوم،الملح والكمون ونخلطهم ثم نضيفهم الى البطاطس المهروسة ونضيف الفلفل الالولن المقطع ونقلب.

نجهز المقلاه ونضع ملعقة صغيرة من زيت الذرة، نعمل من عجينة البطاطس دوائر على شكل تارت نسويها باليد جيدا، ونضعها فى المقلاه على نار هادئة لمدة 15 دقيقة.

نقلب البطاطس على الوجة الاخر حتى تحمر لمدة 5 إلى 10 دقائق اخرى إلى أن تنضج.

ملحوظة ( ممكن تسويها فى الفرن )







أسماء عندما أراكي وكأنني لا أستطيع نزع عيني من عينيك ،

وكأنك تشتدي وثاقي كي أكون معك دائماً وابدا 

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
اسماء
اعضاء مؤسسين
اعضاء مؤسسين


الجنس : انثى

عدد المساهمات : 19414



المشاركة رقم 5 موضوع: رد: ملف كامل اكثر من رائع لأجمل اكلات البطاطس . الجمعة 16 سبتمبر 2016, 7:18 pm

بيتزا البطاطس ( جديدة )

المكونات

5 بطاطس حجم كبير

... زيتون اخضر واسود فيليه

فلفل اخضر مقطع شرائح

ملح وفلفل

طماطم مقطعه شرائح

ممكن تضيفى بسطرمه او لانشون سلامى زى متحبى وممكن كمان فراخ

جبنه مودذاريلا مبشوره

زعتر وريحان

كوب عصير طماطم مع معلقه ثوم مفروم مع نصف بصله مفرومه مع معلقه صلصه معجون وده هنعمل بيه صوص البيتزا



الطريقه :

هنقشر البطاطس ونقطعها حلقات رفيعه وبعدين نقليها فى الزيت لحد متدخل على انها تستوى هرفعها من الزيت واحطها على ورق مطبخ لحد ما تصفى الزيت اللى فيها

وهبتدى اعمل الصوص فى طاسه صغيره فيها شويه زيت هحط البصل المفروم والثوم المفروم وهقلبه كويس واول مالونه يصفر هحط معجون الطماطم وعصير الطماطم وهتبل بالملح والفلفل والزعتر والريحان وهرفعه من على النار وهجيب صينيه وهفرد شرائح البطاطس المقليه فيها وهتبلها بشويه ملح وفلفل وبعدين هحط صوص الطماطم وعليه الخضار الطماطم والفلفل المقطع والزيتون والجبنه المودزاريلا وهدخلها الفرن لمده 5 دقايق تاخد لون 

وبالهنا والشفا



أسماء عندما أراكي وكأنني لا أستطيع نزع عيني من عينيك ،

وكأنك تشتدي وثاقي كي أكون معك دائماً وابدا 

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
اسماء
اعضاء مؤسسين
اعضاء مؤسسين


الجنس : انثى

عدد المساهمات : 19414



المشاركة رقم 6 موضوع: رد: ملف كامل اكثر من رائع لأجمل اكلات البطاطس . الجمعة 16 سبتمبر 2016, 7:20 pm

بطاطس بالصلصة الحارة والجبن الشيدر

المقادير:

6 حبات بطاطس

4 معالق زبدة

3 معالق دقيق

معلقة كبيرة هوت صوص “صلصة حارة”

2 كوب حليب

2 كوب جبن شيدر او اي جبنة سرعة الذوبان متوفرة

ملح وفلفل



الطريقة :

اولا نسلق البطاطس ولكن لا نسلقها بشكل كامل ثم نقطعها الى شرائح

الصوص:

نذوب الزبدة مع الدقيق ثم نضع الحليب ونقلب جيدا ثم نضع معلقة من الهوت صوص والملح والفلفل حسب الرغبة ثم نضع 2 كوب جبن شيدر ونقلب جيدا

نحضر قالب ونضع علية جزء من الصوص ثم نرص نصف كمية البطاطس ثم كمية من الصوص ثم البطاطس ثم الجزء المتبقى من الصوص ثم نضع على الوجة باقى كمية الجبن الشيدر وتدخل الفرن لمدة 25 دقيقة



وبالهناااااا والشفااااا



أسماء عندما أراكي وكأنني لا أستطيع نزع عيني من عينيك ،

وكأنك تشتدي وثاقي كي أكون معك دائماً وابدا 

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
اسماء
اعضاء مؤسسين
اعضاء مؤسسين


الجنس : انثى

عدد المساهمات : 19414



المشاركة رقم 7 موضوع: رد: ملف كامل اكثر من رائع لأجمل اكلات البطاطس . الجمعة 16 سبتمبر 2016, 7:22 pm

كفته الجمبرى بالبطاطس ( جديدة )

المقادير :

1 كيلو جمبرى اى حجم مقشر ومغسول

2 حبه بطاطس مسلوقه

1 معلقه كبيره كمون

1 معلقه صغيره كزبره ناشفه

عصير 1 ليمونه كبيره

1 معلقه ثوم مفروم

1 ربطه كزبره خضرا ومعاها ربطه شبت مفروم

ملح وفلفل اسود

1 معلقه صغيره كارى بودره

2 معلقه بقسماط

وكمان هنحتاج دقيق وبيض وبقسماط وشوفان للبانيه

زيت للقلى



الطريقه

بعد سلق البطاطس سلق كامل كأنى بعمل بطاطس مهروسه بظبط هجيب الجمبرى وهقطعه بالسكينه لقطع صغيره جدا زى المفروم بظبط وهضيفه على البطاطس المهروسه مع الكزبره المفرومه والشبت المفروم ومعلقتين البقسماط وهتبلهم بالثوم والملح ومعلقه الكارى والفلفل والكمون والكزبره وهقلبهم كويس جدا لحد كل المكونات دى ماتتجانس مع بعضها وبعدين هضيف عصير الليمون وهدخل الكفته دى فى الثلاجه لمده نص ساعه عشان تشد معايا شويه وتكون سهله التشكيل بعد كده هخرجها من الفريزر واشكلها كرات مدوره او اى شكل انتى بتحبيه اصابع او حتى برجر وبعدين هنجيب الدقيق والبيض والبقسماط هكون مقلبه بشويه شوفان عشان تكون كرسبى الكفته وبعدين بعد مغلف الكفته بالبانيه هدخلها الفريزر لمده نص ساعه قبل القلى وفى زيت ساخن وغزير هبتدى اقلى الكفته لحد ماتاخد اللون الدهبى الجميل

وبالهنا والشفا



أسماء عندما أراكي وكأنني لا أستطيع نزع عيني من عينيك ،

وكأنك تشتدي وثاقي كي أكون معك دائماً وابدا 

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
اسماء
اعضاء مؤسسين
اعضاء مؤسسين


الجنس : انثى

عدد المساهمات : 19414



المشاركة رقم 8 موضوع: رد: ملف كامل اكثر من رائع لأجمل اكلات البطاطس . الجمعة 16 سبتمبر 2016, 7:23 pm

بطاطس روستو بالقشر (جديدة )



المقادير :

4 بطاطس متوسطه الحجم والافضل تكون طويله

4 معلقه زبده كبيره

ملح وفلفل اسود

1 معلقه زعتر بودره 



الطريقه

هنجيب البطاطس وهنغسلها كويس جدا من غير منقشرها وياريت تتغسل بسبونج مطبخ وبعد كده هنقطعها بالسكينه حلقات من غير منكمل التقطيعه يعنى نص حلقات ومنفصلش الترنشات من بعضها وبعد كده هنرصها فى صينيه ونرش عليها الزبده السايحه والملح والفلفل والزعتر وندخلها الفرن على درجه حراره 170 لمده 40 دقيقه هتطلع معاكى بالشكل الجميل ده 

وبالهناااا والشفاااا



أسماء عندما أراكي وكأنني لا أستطيع نزع عيني من عينيك ،

وكأنك تشتدي وثاقي كي أكون معك دائماً وابدا 

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
اسماء
اعضاء مؤسسين
اعضاء مؤسسين


الجنس : انثى

عدد المساهمات : 19414



المشاركة رقم 9 موضوع: رد: ملف كامل اكثر من رائع لأجمل اكلات البطاطس . الجمعة 16 سبتمبر 2016, 7:28 pm

كبة البرغل بالبطاطس :

المقادير

كوب برغل مغسول ومنقوع لمدة ساعة ومصفى جيداً.

1|2 كيلو بطاطس مسلوقة

بصله

1\2م توم بودر.

م بقدونس مفروم

بهارات (ملح وفلفل قرفه جوزة الطيب)

وحشوة مكونة من ( لحمة مفرومة وبصل توم وكرفس معصجين)



الطريقه :

في الكبه نضع البرغل ثم البطاطس المهروسة حتى تمتزج البطاطس مع البرغل ثم نضيف البصله والتوم البودر ورشه البقدونس والبهارات ونخلطهم حتى نحصل على عجينه متماسكه

نأخذ مقدار من المزيج ونشكله على شكل أصابع او شكليه إلى كرة، ثم اعملي تجويفاً في داخل الكرة. ضعي مقدار ملعقة صغيرة من خليط اللحم في التجويف، ثم أغلقيه جيداًنتركها في الفريز لمدة نص ساعة

في مقلاة عميقة، ضعي مقداراً من زيت الذرة

نقلي كبة البطاطس في زيت عميق وساخن حتى تتحمر ثم نضعها على صحن مغطي بمناديل ورقية لامتصاص الزيت الزائد



أسماء عندما أراكي وكأنني لا أستطيع نزع عيني من عينيك ،

وكأنك تشتدي وثاقي كي أكون معك دائماً وابدا 

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
اسماء
اعضاء مؤسسين
اعضاء مؤسسين


الجنس : انثى

عدد المساهمات : 19414



المشاركة رقم 10 موضوع: رد: ملف كامل اكثر من رائع لأجمل اكلات البطاطس . الجمعة 16 سبتمبر 2016, 7:29 pm

البطاطس المقلية المقرمشة



المقادير :

حبات بطاطس

كوب خل ابيض

شويه ملح (بس مش كتير )

زيت للقلى



الطريقة:

تجيبي البطاطس وتقشريها وتقطعيها اصابع وبعدين اثناء التقطيع حطي حلة بها ماء ومقدار مناسب من الملح على

النار ولما تغلي الميه تضعي عليها كوب خل ابيض

وتضيفي البطاطس وتتركيها لمده خمس دقايق تغلي

بعدين تصفينها من الماء جيدا وتسخني الزيت وتقليها عادي

هتاخذ وقت اطول شويه من العادي في الزيت

لاكن لا تنتظري حتى تاخذ لون احمر

طلعيها وهي شبه صفراء هتلاحظي انها هتكون مقرمشة جدا من الخارج وبنفس الوقت طريه من الداخل

يعني لو تركتيها لتاخذ اللون الاحمر او الذهبي الداكن هتطلع طريه زياده عن اللزوم وتقدم



وبالهناااا والشفااا



أسماء عندما أراكي وكأنني لا أستطيع نزع عيني من عينيك ،

وكأنك تشتدي وثاقي كي أكون معك دائماً وابدا 

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
اسماء
اعضاء مؤسسين
اعضاء مؤسسين


الجنس : انثى

عدد المساهمات : 19414



المشاركة رقم 11 موضوع: رد: ملف كامل اكثر من رائع لأجمل اكلات البطاطس . الجمعة 16 سبتمبر 2016, 7:31 pm

طاجن بطاطس باللحمة 



المقادير :

ملعقتان كبيرتان زيت

-كيلو الاربع لحم مقطع-

بصلتان مقطعتان-

ملعقة كبيرة دقيق-

مكعب واحد مرق-

رشة ملح-

رشة فلفل اسود

-بعض أوراق إكليل الجبل الطازجة

-ورقة أو إثنتان ورق لورى-

حبتان بطاطس مقطعة-

زبدة



الطريقة :

1-سخني الفرن على درجة حرارة 160 مئوية

2-سخني نصف كمية زيت في طاسةوأَضيفي اللحمة 

3-وقلبيها بين الحين والآخر حنى تحمر

4-ارفعى اللحم من الطاسة

5-ضيفي البصل الى الطاسة على نار متوسطة لمدة 5 أو 7 دقائق أو حتى يدبل

6-أعيدي اللحمة الى الطاسة ورشي الدقيق على البصل ثم قلبى الخليط جيدا

7-صبى مياه وقلبى جيدا للحصول على يخنى

8-ضيفى مكعب مرقة ثم ضيفيه الى اليخنى

9- تبلي بالملح والفلفل الأسود حسب الرغبة

10-صبى الخليط فى طاجن ضيفي أوراق إكليل الجبل وأوراق لورى

11-رتبي شرائح البطاطس فوق الطبق على شكل دائري

12-بفرشاة ضعي الزبدة مذوبة على البطاطس وتبليها بالملح والفلفل

13-غطي الطاجن بإحكام في وسط الفرن لمدة ساعة

14-شيلى الغطاء حتى يصبح لون البطاطس ذهبي ويقدم 



وبالهناااااا والشفااااا



أسماء عندما أراكي وكأنني لا أستطيع نزع عيني من عينيك ،

وكأنك تشتدي وثاقي كي أكون معك دائماً وابدا 

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
اسماء
اعضاء مؤسسين
اعضاء مؤسسين


الجنس : انثى

عدد المساهمات : 19414



المشاركة رقم 12 موضوع: رد: ملف كامل اكثر من رائع لأجمل اكلات البطاطس . الجمعة 16 سبتمبر 2016, 7:35 pm

بطاطس محشية باللحمة المفرومة



المقادير:

كيلو بطاطس صغيرة ومدوّرة

نصف كيلو لحمة مفرومة معصّجة

3 ثمرة طماطم متوسّطة

2 ملعقة كبيرة زبدة

ملعقة كبيرة صلصة طماطم

كوب شوربة أو مرقة دجاج

2بصلة متوسطة مفرومة

بهارات وملح وفلفل



الطريقة:

1- شوّحي البصلة لحد ما لونها يصفر، وبعد كده ضيفي عليها اللحمة المفرومة، وحطّي عليها البهارات والملح والفلفل وملعقة صلصة وزوّدي شوية ميه.

2- قشّري البطاطس وقوّريها وشوّحيها في الزبدة على نار هادية جدا عشان تلمع بس.

3- رصّي في الصينية قلب البطاطس، وبعد كده احشي البطاطس باللحمة المفرومة، وحطّيها في نفس الصينية.

4- اضربي الطماطم في الخلاط، وحطّي عليها الملح والفلفل والشوربة، وقلّبيهم على النار لمدة 10 دقائق، وصبّيها فوق البطاطس المحشية.

5- دخّلي الصينية الفرن لحد ما البطاطس تستوي، وممكن تزيّنيها بالبقدونس



وبالهناااااااااااااااااا والشفااااااااااااا



أسماء عندما أراكي وكأنني لا أستطيع نزع عيني من عينيك ،

وكأنك تشتدي وثاقي كي أكون معك دائماً وابدا 

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
اسماء
اعضاء مؤسسين
اعضاء مؤسسين


الجنس : انثى

عدد المساهمات : 19414



المشاركة رقم 13 موضوع: رد: ملف كامل اكثر من رائع لأجمل اكلات البطاطس . الجمعة 16 سبتمبر 2016, 7:40 pm

بطاطس الفريسكس



المقادير :



3 ثمرة بطاطس مقطعة صوابع

كوب دقيق

2م ص بيكنج بودر

2 م ص بابريكا

نصف كوب ماء

بيضة



الطريقة :

تسلق البطاطس نصف سلقة بعد ان تقطع الى اصابع

تخلطي كل المكونات ماعد البطاطس

توضع البطاطس في التتبيلة ثم تترك في الفريزر لمدة ساعة

تقلي البطاطس في زيت غزير و تقدم ساخنة مع الكاتشب و المايونيز



أسماء عندما أراكي وكأنني لا أستطيع نزع عيني من عينيك ،

وكأنك تشتدي وثاقي كي أكون معك دائماً وابدا 

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
اسماء
اعضاء مؤسسين
اعضاء مؤسسين


الجنس : انثى

عدد المساهمات : 19414



المشاركة رقم 14 موضوع: رد: ملف كامل اكثر من رائع لأجمل اكلات البطاطس . الجمعة 16 سبتمبر 2016, 7:42 pm

البطاطس البانية...



المقادير :

نصف بطاطس مسلوقه

كوب حليب

دقيق ابيض

بقسماط-

بيضه

ملح و فلفل اسود



الطريقه:

تهرس البطاطس مع الحليب حتى يصبح الخليط لينا ونضبط التوابل بتاعتنا

يضاف الدقيق والملح والفلفل فى طبق ويقلب

ثم نكور البطاطس و يتم تقطيعه الى 8 قطع مستديره ثم تنزل فى الدقيق ثم البيض والحليب ثم فى البقسماط ثم نتركها ترتاح شويه فى التلاجه لمدة ساعة ثم

تسخن طاسه فيها زيت ثم ننزل بالبطاطس تتحمر..... وتقدم ....بالهنااااااا



أسماء عندما أراكي وكأنني لا أستطيع نزع عيني من عينيك ،

وكأنك تشتدي وثاقي كي أكون معك دائماً وابدا 

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
اسماء
اعضاء مؤسسين
اعضاء مؤسسين


الجنس : انثى

عدد المساهمات : 19414



المشاركة رقم 15 موضوع: رد: ملف كامل اكثر من رائع لأجمل اكلات البطاطس . الجمعة 16 سبتمبر 2016, 7:44 pm

بطاطس مقلية محشيه بالجبنه



المقادير :

* 4 حبات بطاطس

ملح

* نصف ملعقه فلفل اسود مطحون

* قطعة زبده 

* بقدونس مفروم

* جبنه حلوم أو تشيدر

* بيضه

* زيت

* بقسماط



الطريقة 

******

نجيب اربع حبات بطاطس ونسلقهم ..



ثم نقشرهم ونحط عليهم ملعقه كبيره ملح ونص ملعقه فلفل اسود مطحون .. وحبة زبده صغيره او قطعه صغيره ونهرسهم ..

أذا انهرسو نضيف لهم ثلاث ملاعق بقدونس مفروم [ أختياري

نجيب جبنه حلوم او تشيدر

ونقطعها شرايح ونبدا نحشي البطاطس .

اذا خلصنا .. نجيب دقيق ونرش البطاطس فيه ..

نحمي الزيت . ونجيب بيضه مخفوقه مع ملح وفلفل اسود .. وبصحن ثاني بقسماط ..

نحط اصابع البطاطس بالدور في البيض ثم البقسماط ثم نقليها ..



وبالهنااااااا والشفاااااا



نحط اصابع البطاطس بالدور في البيض ثم البقسماط ثم نقليها ..



أسماء عندما أراكي وكأنني لا أستطيع نزع عيني من عينيك ،

وكأنك تشتدي وثاقي كي أكون معك دائماً وابدا 

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ملف كامل اكثر من رائع لأجمل اكلات البطاطس .
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة
صفحة 1 من اصل 2انتقل الى الصفحة : 1, 2  الصفحة التالية

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى الفتن  :: بيت حواء ( للنساء فقط ويمنع مشاركة الرجال ) :: بيت حواء :: منتدي المطبخ-
لوحة الشرف لشهر نوفمبر 2016
151 عدد المساهمات
68 عدد المساهمات
60 عدد المساهمات
35 عدد المساهمات
15 عدد المساهمات
3 عدد المساهمات
2 عدد المساهمات
2 عدد المساهمات
2 عدد المساهمات
1 مُساهمة
جميع الحقوق محفوظة
جميع الحقوق محفوظة لـكل مسلم
منتديات الفتن® www.alfetn.org
حقوق الطبع والنشر © 2016

منتدى الفتن